skip to Main Content

UUTINEN:

(Imatralainen 14.10.2018)

Uusi musiikkiyhdistys aloittaa toimintansa: Tavoitteena matala kynnys klassisen musiikin pariin

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian konsertoivat raatihuoneella 21.10.2018

 

(Imatralainen 14.10.2018)

2018 perustetun Etelä-Karjalan Musiikkiyhdistys EKMUn takana on eteläkarjalaislähtöinen pianisti Juuli Vaulasvirta. Projektin myötä muualla Suomessa ja ulkomailla musiikillisen koulutuksensa saanut Vaulasvirta palaa juurilleen.

Yhdistystä pyörittävät hallituksen puheenjohtajana toimivan Vaulasvirran lisäksi hänen isänsä Pertti Vaulasvirta, joka toimii sihteerinä ja talousvastaavana sekä taiteellisesta ohjelmasta vastaava, hallituksen varapuheenjohtaja Marika Hölttä.

Lappeenrannassa kasvanut Vaulasvirta on valmistunut Kuopion musiikkilukiosta ja on sittemmin opiskellut piano- ja kamarimusiikkia Tampereella sekä ulkomailla muun muassa Hollannissa ja Italiassa. Parhaillaan hän viimeistelee musiikkialan maisteriopintojaan Tallinnassa.

Vaulasvirta kokee, ettei lapsuusajan Lappeenranta tarjonnut esiintymiskoulutusta ja kulttuuriympäristöä, jota hän olisi kaivannut. Hänen mukaansa rajakaupungissa on musiikkikulttuurin rikkauteen kuitenkin kaikki mahdollisuudet. Italiassa Veronan kulttuurielämä teki nuoreen muusikkoon vaikutuksen.

– Jopa lapset osaavat aarioita – siellä klassinen musiikki on matalan kynnyksen musiikkia. Sellaista suhtautumista haluaisin tuoda Etelä-Karjalaankin.

Toiminnan aloittavaa, Raatihuoneella järjestettävää Raatihuone Soi! -konserttisarjaa tukee Lappeenrannan kaupunki. Toimintaa tukevat myös paikalliset yhteistyökumppanit. Raatihuoneella kahvituksen tarjoaa EeKoo. – Paikka ei ollut mikään piece of cake. Keskustelujen jälkeen kaupunginjohtaja näytti kuitenkin vihreää valoa yhteistyölle.

Yhdistyksen tarkoituksena on tukea erityisesti uraansa aloittavia, nuoria muusikoita. Maakunnassa esiintyy syksyn ja kevään aikana esimerkiksi Sibelius-Akatemian kasvatteja. Ensimmäisen konsertin esiintyjinä ovat Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi valmistuneet sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian. Kaksikko on tehnyt musiikkikasvatustyötä esiintyen lapsille koulukonserteissa. Myös muusikkojen arvomaailmalla oli näin ollen esiintyjien valinnassa merkitystä.

Vaulasvirta kertoo Sibelius Inspiration -konserttielämyksessä yhdistyvän sibeliaaninen äänimaailma ja visualisuus. Tällä hetkellä resurssit ovat konserttisarjassa, mutta toiveet vielä suuremmassa. Toimintaan kuulunee jatkossa lisää konsertteja, kulttuuritapahtumia sekä musiikkikoulutusta ja kursseja. Vaulasvirta toivoo, että musiikkiyhdistys saa kauden 2018–2019 aikana juurrutettua roolinsa osaksi kaupungin kulttuurielämää.

 

Back To Top